Älskar denna Tove hon är 6 år och säger sanningen. Klok tjej !


så här har jag känt sen jag började Ettan i skolan. Jag var ganska bråkig -ville inte sitta still, så det blev skolmognadsklass som fanns då- med 8 oroliga, rastlösa och spring i benen" barn.Då det började krypa i oss- nån låg på golvet och undersökte benen på bänken och jag ofta ville stå på händer mot en vägg- sa fröken: nu går vi ut och letar löv, så vi får göra naturtavlor. :)

Vi gick då till ett ställe som kallades Smörhålet och rykten gick att svarta damen höll till där.

Ja.ja--det är många år sen och många år av arbete och plugga- och familjeliv. Det blev folk av oss alla 8st-- en är miljonär. Idag hade nog vi haft alla bokstäver""som finns på oss.-- Jag kom ofta försent till skolan,,,då jag gick baklänges- upp på bulan från vår lägenhet mot Sandbackaskolan och räknade steg- eller gick till kyrkogården och läste på gravstenarna. --hade barbiedockor med- fast jag inte fick. Äcklig mat på skolan- hotell Gillet" åt vi på-- som vi stoppade i blomkrukor- för vi var tvugna att äta upp. Fröken Englen som jag senare fick en stor klass, sjöng och spelade på sin orgel varje morgon: Härlig är jorden osv.-- Hon hade fina blanka naglar. inga barn så jag fick följa med henne hem några gånger. Nu känns det skönt att snart få gå vart man vill-- och vara ifred. 

Härlig är jorden, härlig är Guds himmel,
skön är själarnas pilgrimsgång.
Genom de fagra riken på jorden
gå vi till paradis med sång.

Tidevarv komma, tidevarv försvinna,
släkten följa släktens gång.
Aldrig förstummas tonen från himlen
i själens glada pilgrimssång.

Änglar den sjöngo först för markens herdar.
Skönt från själ till själ det ljöd:
Människa, gläd dig, Frälsarn är kommen,
frid över jorden Herren bjöd.